[Groep C] Uitslag Japan - Colombia

Het is Japan niet gelukt de volgende ronde te bereiken. In het duel met Colombia was de stand bij rust nog gelijk, maar na de pauze liepen de Colombianen uit: 1-4.

Colombia kreeg al vroeg in het duel met Japan een cadeautje. Verdediger Konno haalde Ramos onderuit net over de rand van het Japanse strafschopgebied. De arbiter wees naar de stip. Cuadrado ging achter de bal staan en faalde niet. De aanvaller van Fiorentina schoot hard door het midden, waar doelman Kawashima een hoek koos. Cuadrado gaf al drie keer de assist, maar heeft nu ook zijn eerste WK-treffer te pakken: 0-1.

Na het doelpunt werd Japan iets dreigender, maar Ospina kon telkens redding brengen. De doelman van COlombia weinig moeite met de Aziatische speldenprikken. Martinez kreeg een paar minuten voor de pauze dé kans om de score te verdubbelen, maar de spits produceerde een flinke mispeer. Niet veel later sloegen ineens de Japanners toe. Op slag van rust kopte Okazaki een voorzet van Honda tegen de touwen: 1-1.

De gelijkmaker gaf de Japanners weer hoop, maar de Colombianen kwamen wervelend uit de kleedkamer. James Rodriguez was in de ploeg gekomen en hij gaf de Colombianen hun flair terug. Tien minuten na de pauze was Rodriguez de aangever bij een doelpunt van Martinez. De treffer kon niet uitblijven. Rodriguez dribbelde het strafschopgebied in en legde de bal breed op Martinez, die de bal met zijn links in de rechteronderhoek schoot: 1-2.

Net als na het openingsdoelpunt werd ook nu Japan even sterker. Tot een doelpunt kwam het echter niet. De Japanners werden dreigend, maar vergaten Colombia echt pijn te doen. Tien minuten voor tijd besliste Martinez het duel. De spits werd weggestuurd door een slim steekballetje van Rodriguez. Martinez kapte zijn directe tegenstander uit en schoot wederom met links. Ditmaal verdween de bal in de linkeronderhoek. Zeer koeltjes afgemaakt: 1-3.

Het slotakkoord kwam van de voet van sterspeler Rodriguez. Hij liep het strafschopgebied in, kapte Yoshida tweemaal uit en lobte toen de bal over Kawashima heen. Pure klasse: 1-4. Door de overwinning is Japan definitief uitgeschakeld. Het andere groepsduel tussen Ivoorkust en Griekenland werd gewonnen door de Grieken. Zij stromen dus met Colombia door naar de achtste finales.

Japan

1 - 4

Colombia

45+1' Okazaki    17' Cuadrado (pen)