Sterling akkoord met verkoop Clippers

Donald Sterling gaat akkoord met de verkoop van Los Angeles Clippers aan Steve Ballmer en laat de rechtszaak tegen de NBA vallen. Dat heeft de advocaat van de geschorste eigenaar van de basketbalploeg woensdag gezegd.

De 80-jarige Sterling werd voor het leven geschorst en kreeg een boete van tweeënhalf miljoen dollar (1,8 miljoen euro), nadat hij eind april over de telefoon tegen zijn vriendin had gezegd dat zij geen zwarte mensen zou moeten meenemen naar wedstrijden. Ook werd een procedure gestart om de Clippers verplicht van eigenaar te laten wisselen.

Vorige week kwam de vrouw van Sterling, Shelly Sterling, tot een akkoord met Ballmer. De voormalig Microsoft-topman betaalt twee miljard dollar voor het team. Het is het hoogste bedrag voor een NBA-team ooit. Shelly Sterling had na de straf voor haar man de volmacht gekregen om over een verkoop te onderhandelen.

Sterling kon zich niet vinden in de gang van zaken. De Amerikaan vond dat hij niet gestraft kon worden op basis van een persoonlijk gesprek en eiste een miljard dollar voor geleden schade. Nu lijkt hij toch eieren voor zijn geld te kiezen. "Er is een akkoord met de NBA om al onze geschillen op te lossen", stelt zijn advocaat.

Sterling had de Clippers 33 jaar in handen. Daarmee is hij de langstzittende eigenaar in de Amerikaanse basketbalcompetitie. Driekwart van de andere 29 NBA-eigenaren moet nu instemmen met de verkoop van de Clippers aan Ballmer, maar dat levert naar verwachting geen problemen op.