Ook Meppelink/Van Iersel uitgeschakeld

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben net niet voor een verrassing kunnen zorgen in de kwartfinale van het Fuzhou Open. Het Nederlandse duo, bezig aan hun eerste toernooi samen, moest er na drie sets aan geloven tegen de Braziliaanse toppers Talita Antunes en Taiana Lima.

Het als tweede geplaatste koppel won vorig jaar het eindklassement in de World Tour. Tegen Meppelink/Van Iersel waren ze snel klaar in de eerste set, 13-21. De Nederlanders wisten zich na een fikse achterstand in de tweede set echter heel sterk terug te knokken. Ze speelden drie matchpoints weg en pakten de set met 23-21.

De derde set ging in eerste instantie gelijk de kant van Talita/Lima op. Voor de set goed en wel begonnen was stonden de Nederlanders vijf punten achter. Ze wisten echter terug te komen tot 13-14, waarbij ze opnieuw een aantal matchpoints wegpoetsten. Dit keer konden de Braziliaanse dames het wel afmaken en met 13-15 werd de laatste set beslist.

Met de uitschakeling van Meppelink en Van Iersel is de Nederlandse hoop op een toernooizege in Fuzhou verkeken. Bij de mannen spelen Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst om 7.30 uur Nederlandse tijd nog om de derde plek.