Beachvolleyballers verrassen en pakken brons

Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst hebben hun goede prestaties op het Fuzhou Open niet door kunnen zetten in de halve finale. De Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo versperden de Nederlanders de weg naar de finale.

Het als zevende geplaatste Italiaanse duo had het in de eerste set nog wat lastig met de Nederlanders, maar wist de set toch te pakken met 21-19. In de tweede set namen Stiekema en Varenhorst wat meer risico, maar kwamen ze duidelijk tekort tegen de ervaren Italianen. Dankzij veel sluwe ballen van vooral Lupo werd het 21-15, waarmee de wedstrijd beslist was.

Zaterdag om 7.30 uur Nederlandse tijd spelen Stiekema en Varenhorst in Fuzhou voor de derde plek. Dat duel zal gespeeld worden tegen het verliezende duo van de andere halve finale. Daarin spelen de Letten Smedins/Samoilovs, regerend World Tour-kampioenen, tegen het ijzersterke Braziliaanse koppel van Alison Cerutti en zijn partner Bruno.

Update 9.08 uur:

Stiekema en Varenhorst hebben voor een mooie verrassing gezorgd door in de wedstrijd om het brons te winnen van Smedins en Samoilovs. De derde plek is het beste resultaat ooit voor het duo op de World Tour.

Het was geen makkelijke wedstrijd voor de Nederlanders. De eerste set ging verloren met 17-21. In de tweede set leek het gedaan, maar de twee vochten zich terug en wisten zelfs weer op gelijke hoogte te komen. Dankzij een paar mooie punten pakten ze de set met 26-24.

In de derde set lieten Stiekema en Varenhorst zich van hun beste kant zien. Vooral op het moment dat ze op achterstand stonden waren ze ijzersterk. Door een schitterende, en wat gelukkige bal van Stiekema kwamen ze terug tot 13-14 en ook dat matchpoint poetsten ze weg. Dankzij twee bijzonder mooie blocks van Varenhorst werd het 15-14 en 16-14 en was de wedstrijd beslist.

Update 9.33 uur:

De finale werd gewonnen door de Italianen Nicolai en Lupo. Door Alison Cerutti en Bruno Oscar Schmidt uit Brazilië te verslaan pakten ze hun eerste eindzege ooit op de World Tour. Het was eveneens de eerste World Tour-zege ooit voor een Italiaans koppel.

Vooral in de laatste set was Bruno duidelijk de zwakkere schakel, tot groot ongenoegen van zijn nieuwe partner Alison. De eindstand was 21-17, 16-21, 15-13.