Van Rhijn: "Wil het vertrouwen terugbetalen"

Ricardo van Rhijn ziet geen struikelblokken meer op weg naar zijn contractverlenging bij Ajax. De verdediger heeft op dit moment een contract tot medio 2015 in Amsterdam. Er zijn al gesprekken gaande over een nieuwe verbintenis.

"Ajax sprak het vertrouwen in me uit", aldus Van Rhijn tegen De Telegraaf. "De club heeft me aanbiedingen tot de zomer van 2017 én 2018 gedaan, waar waardering uit spreekt. En dat wil ik terugbetalen. Zij willen graag dat ik verleng en ik wil hier blijven, dus daar komen we uit. Dat mag geen probleem opleveren."

Stabiele factor
Van Rhijn is lang niet altijd een stabiele factor geweest bij Ajax. De verdediger kende aan het begin van het seizoen een mindere fase in het shirt van de Eredivisie-koploper. Daar lijkt hij de laatste weken van te zijn hersteld.

"Ik denk dat ik in de winterstop weer fris in mijn kop ben geworden. Ik had een lekkere vakantie en speelde goed tegen PSV en in de beker tegen Feyenoord. Het lukte het goede gevoel vast te houden."

Drie keer
"Ik hoop dat ik over een paar weken op mijn 22e mijn derde en Ajax' vierde landstitel op mijn naam heb. Daar kun je alleen maar van dromen. Er zijn grotere Ajax-voetballers die het niet is gelukt om twee keer met de schaal te staan. Hopelijk kan ik binnenkort 'drie keer' zeggen", stelt de Oranje-international.

"Ik heb bij Ajax nog veel te leren, wil zorgen dat ik een onmisbare kracht word en de komende tijd kan ik dat bewerkstelligen."