'U2 stelt nieuwe plaat weer uit'

U2 moet zijn dertiende studioalbum weer uitstellen. "Doordat ze ouder worden, duurt het langer om een album af te maken", zegt een ingewijde in het Amerikaanse muziekblad Billboard. De band wilde zijn nieuwe plaat in eerste instantie eind vorig jaar uitbrengen, dit werd later verschoven naar komende zomer. Een definitieve datum werd echter nooit geprikt.

Volgens de ingewijde heeft U2 moeite het juiste geluid op het album, dat wordt geproduceerd door onder anderen Ryan Tedder en Danger Mouse, te vinden. "De magie die de band altijd probeert uit te dragen, hebben ze nog niet gevonden." Ook de tournee die vermoedelijk later dit jaar van start zou gaan, zou worden uitgesteld.

Zanger Bono liet vorige maand al weten dat de opvolger van No Line on the Horizon, uit 2009, veel werk kost. Zo neemt de band de nummers op in verschillende toonsoorten, tempo's en met verschillende instrumenten. "We proberen nu vast te bedenken hoe we tegen nummers aankijken en punten te bedenken die we normaal gesproken pas zien als we zes maanden aan het toeren zijn."