'Hustle' & 'Wolf' koplopers MTV Movie Awards

American Hustle en The Wolf of Wall Street zijn met elk acht nominaties de koplopers bij de MTV Movie Awards. Beide films dingen onder meer mee naar de gouden popcorntrofee voor beste film, evenals 12 Years a Slave, The Hobbit: The Desolation of Smaug en The Hunger Games: Catching Fire. Dat maakte de muziekzender donderdag bekend.

The Hunger Games heeft zeven nominaties en We're the Millers zes. 12 Years a Slave, Anchorman 2: The Legend Continues, Dallas Buyers Club, The Hobbit: The Desolation of Smaug en This Is the End volgen met vijf.

Hoewel het ruimtedrama Gravity de grote winnaar was bij de Oscars, is de film nu slechts eenmaal genomineerd. Sandra Bullock dingt mee naar de prijs voor beste actrice.

In de categorie Beste in-je-broek-poep-moment zijn voornamelijk rasechte horrorfilms genomineerd. Zo maakt Brad Pitt kans voor zijn rol in World War Z, Ethan Hawke voor The Purge, Jessica Chastain voor Mama, Rose Byrne voor Insidious: Chapter 2 en Vera Farmiga voor The Conjuring.

Een andere categorie die alleen bij de MTV Movie Awards voorbijkomt is die van Beste WTF-moment. Vijf clipjes van de bedoelde scènes zijn op de site te zien. Cameron Diaz is in de race voor haar scène in The Counselor en Leonardo DiCaprio voor die in The Wolf of Wall Street. Channing Tatum en Danny McBride zijn als duo in de race voor This Is the End, Johnny Knoxville en Jackson Nicoll voor Jackass Presents: Bad Grandpa. De laatste genomineerde omvat zelfs vier namen, te weten Steve Carrell, Will Ferrell, Paul Rudd en David Koechner voor Anchorman 2: The Legend Continues.

Andere typische categorieën zijn die van beste scène zonder shirt, beste filmkus, beste gevecht en beste held. De winnaars van de MTV Movie Awards worden bepaald door het publiek, dat kan stemmen tot en met 12 april.

De dag erna worden de 2014 MTV Movie Awards uitgereikt in het Nokia Theatre in Los Angeles. Conan O'Brien presenteert de show, die live op de Amerikaanse televisie is te zien. In de week erna wordt de show ook in Nederland uitgezonden, maar een exacte datum is nog onbekend.


'Hustle' & 'Wolf' koplopers MTV Movie Awards (Foto: Novum)