Twitteraars steken draak met verliezende DiCaprio

Leonardo DiCaprio kan op Twitter niet alleen op steun rekenen. Nadat de acteur zijn Oscarnominatie voor beste hoofdrol in The Wolf of Wall Street niet wist te verzilveren, waren de berichten zowel meevoelend als venijnig. "Arme Leo, misschien volgend jaar, vriend!", twitterde een fan. "Arme Leo, je won geen Oscar. Je won nog geen pizza", schreef een ander.

Ellen DeGeneres, die de avond aan elkaar praatte, deelde tijdens de avond pizza uit, zogenaamd om zich tot beste presentatrice van de show ooit te laten bombarderen. Ook werd meermaals gerefereerd aan de groepsselfie die DeGeneres maakte van zichzelf en enkele grote Hollywoodsterren. Op de foto, die binnen drie kwartier een miljoen keer was geretweet, was DiCaprio niet te zien. "Ook daar zat het je niet mee, jongen", valt te lezen.

Het was sowieso niet de avond van DiCaprio. Zo kwam hij net te laat binnen voor het liveoptreden van Pharrell Williams die zijn genomineerde nummer Happy ten gehore bracht. Hierdoor schitterde DiCaprio bij het massaal dansende publiek in de zaal door afwezigheid.

De inmiddels 39-jarige DiCaprio werd tot nu toe viermaal genomineerd voor een Oscar, maar moest het telkenmale afleggen tegen acteurs die een rol speelden die hun carrière in belangrijke mate bepaalde. In 1994 was DiCaprio genomineerd voor zijn bijrol in What's Eating Gilbert Grape maar werd hij gepasseerd door Tommy Lee Jones, die met zijn bijrol in The Fugitive wereldberoemd werd.

In 2005 greep DiCaprio weer mis bij zijn nominatie voor The Aviator, toen Jamie Foxx won voor zijn doorbraakrol in Ray. Twee jaar later was zijn hoofdrol in Blood Diamond niet genoeg voor een Oscar en won Forest Whitaker voor diens rol in The Last King of Scotland. Overigens kan DiCaprio zich enigszins troosten met de wetenschap dat The Wolf of Wall Street zondagavond geen van de vijf nominaties wist te verzilveren.

De twitteraccount van DiCaprio heeft de Oscaravond geheel genegeerd. Zo prijkt een bericht van 20 februari, over een gift van de Leonardo DiCaprio Foundation van drie miljoen dollar aan een project om haaien te beschermen, nog altijd fier bovenaan.

Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street