Dood door Wii-controller

Het zal je maar gebeuren. Je zit een potje te gamen op je Wii en er wordt op de deur geklopt. Als je vervolgens de deur opendoet word je door een politieagente neergeschoten. Debiel verhaal? Toch is het de 17-jarige Christopher Roupe uit Euharlee in Amerika overkomen.

Afgelopen vrijdag gingen agenten naar het woonwagenpark waar Roupe met zijn familie woonde. Zij hadden namelijk een dagvaarding voor zijn vader wegens een overtreding van zijn borgtocht. Toen Christopher de deur opendeed werd hij door een agente neergeschoten en overleed even later.

Volgens een verklaring van de agente richtte Roupe een pistool op haar, waarop zij uit zelfverdediging schoot. Buren en omstanders, die na het schot direct naar de woonwagen renden, zeggen echter dat zij de jongen aantroffen met niet een pistool, maar een Wii-controller in zijn handen.

De familie van de jongen, die een jeugdreservist was en graag marinier wilde worden, heeft nu een advocaat in de arm genomen en de agente aangeklaagd. De agente is inmiddels op verplicht verlof gestuurd, wat volgens de politie een standaardprocedure is wanneer een agent betrokken is bij een schietpartij.

Na de al jaren durende controverse rond vecht- en schietspellen kunnen we nu dus de Nintendo Wii ook bijschrijven in het lijstje agressie-opwekkende gamematerialen.