Kanye: 'Wie zit er achter Coinye?'

Hoewel FOK! eerder al berichtte dat Kanye West een aanklacht in wil dienen tegen de makers van Coinye (plaatje, site) blijkt de superster niet te weten wíe precies aan te klagen. Dat meldt TMZ dinsdag.

De munten laten de 'gay fish'-versie van Kanye zien, zoals die door South Park is bedacht om de artiest belachelijk te maken. Kanye probeerde de site offline te laten halen door naar de rechter te stappen in New York.

Hij is niet blij: "Met elke dag die voorbij gaat, wordt mijn reputatie onherstelbaar beschadigd door de Coinye West-munten." 

Toch lijkt hij er -op één persoon na- vooralsnog niet achter te kunnen komen wie er precies achter het Coinye-initiatief zitten. Wellicht hadden de bedenkers al verwacht dat Kanye de grap er niet van in zou kunnen zien, want de site is gehuld in proxy's en andere privacybeveiligingen.

Op de vraag 'Kanye ze vinden?' is het antwoord kortom vooralsnog 'nee.' West slaat zo wild in het rond dat hij zelfs Amazon in de aanklacht opnam, omdat dat bedrijf naar zijn zeggen serverruimte verhuurt aan de Coinye West-site.