Naaktfoto's Schiedams meisje (15) in omloop

Een 15-jarige havo-scholiere uit Schiedam heeft vrijdagochtend een 14-jarige klasgenoot gestoken met een schaar. Het ventje had naaktfoto's van het tienermeisje verspreid op school.

Het meisje blijkt het ex-vriendinnetje van het slachtoffer te zijn. Omdat ze hem volledig vertrouwde, stuurde zij hem een paar uiterst pikante foto's. Toen de liefde was bekoeld, verspreidde de jongen de foto's op de scholengemeenschap Spieringshoek in Schiedam.

Toen het meisje lucht kreeg van de kiekjes, haalde zij vrijdag in de klas een schaar tevoorschijn en stak op haar ex-vriendje in. Hij kon nog net wegduiken, maar kon niet voorkomen dat hij lichtgewond raakte aan zijn arm. Na de aanval liep het meisje weg, maar klapte hierbij op de deur van het klaslokaal. Nog dezelfde ochtend is zij aangehouden, maar is gisteren weer vrijgelaten.

Het incident heeft tot een hoop reacties geleid op de school, die in 2011 nog door Radio 538 werd uitgeroepen tot de leukste middelbare school van Nederland. "Ik heb de twee naaktfoto's gezien", meldt een jongen. Hij snapt dat de scholiere zich schaamt, maar keurt haar daad af. "Ze heeft het moeilijk genoeg, maar dat zij met die schaar gestoken heeft, is niet goed."

Een andere scholier geeft het meisje zelf de schuld. "Hoe kun je zo stom zijn en zulke foto's naar je vriendje sturen?", vraagt hij zich af. Volgens hem gaan er nog veel meer naaktfoto's van Schiedamse scholieren rond. "We zien er zoveel."