Ivanov nieuwe scheidsrechtersbaas in Rusland

Valentin Ivanov is de nieuwe baas van de voetbalscheidsrechters in Rusland. De 52-jarige Ivanov volgt de Italiaan Roberto Rosetti op, zo liet de Russische voetbalbond weten. Ivanov is vooral bekend vanwege zijn optreden in de achtste finale op het WK 2006 tussen Portugal en Nederland. Hij trok toen zestien keer de gele kaart en vier spelers moesten met rood vroegtijdig het veld verlaten.

Ivanov stuurde Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst, Costinha en Deco met twee keer geel van het veld. Daarnaast deelde hij aan nog eens acht anderen een gele kaart uit. Het warrige optreden van Ivanov verleidde FIFA-voorzitter Sepp Blatter tot de uitspraak dat de scheidsrechter eigenlijk zelf een gele kaart verdiende.

Rosetti was sinds 2011 in dienst bij de Russische voetbalbond, maar hij nam deze maand ontslag wegens familieredenen. Rosetti moest het niveau van de Russiche scheidsrechters verbeteren. Ivanov zal deze taak over gaan nemen. "Ik weet hoe lastig deze baan is en dat er veel van mij gevraagd gaat worden. Ik heb er vertrouwen in om te slagen in deze positie", aldus de oud-scheidsrechter. 

Valentin Ivanov toont Portugees Costinha zijn tweede gele kaart. (Bron: ProShots)