Minister Schippers reageert op brief student

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft maandagavond gereageerd op een open brief van student Daniël de Rijke, die het systeem van zorgverzekeringen aan de kaak stelde. De Rijke is ex-kankerpatiënt en zegt dat hij door diverse zorgverzekeraars is afgewezen toen hij zich wilde aanmelden voor een aanvullende verzekering, omdat hij ook voor fysiotherapie verzekerd wil zijn. In de basisverzekering zijn de eerste 20 behandelingen niet gedekt.

Zijn wens heeft niets te maken met het feit dat hij vorig jaar kanker heeft gehad, schreef De Rijke aan Schippers. Hij is inmiddels genezen. Maar volgens hem houden verzekeraars er wel in negatieve zin rekening mee dat hij de ziekte heeft gehad. De Rijke wil een aanvullende verzekering voor fysiotherapie, omdat hij rugby speelt en dus het risico loopt geblesseerd te raken.

Schippers wijst erop dat er ook binnen de basisverzekering mogelijkheden zijn om fysiotherapie te krijgen, bijvoorbeeld na een ernstige sportblessure. De aandoening moet dan wel op een lijst staan waarvoor langdurige fysiotherapie is aangewezen.

Minister Schippers reageert op brief student
Minister Schippers reageert op brief student (Foto: ANP)