Advocaat wijzigt niets tegen Maccabi

Dick Advocaat zal zijn basisopstelling niet wijzigen ten opzichte van het duel met AZ. De Alkmaarders treden in de Europa League in eigen huis aan tegen Maccabi Haifa.

Advocaat laat weten dat hij tegen Maccabi hetzelfde zal starten als tegen Roda JC het geval was. In dat duel kregen Nemanja Gudelj en Nick Viergever een rode kaart. Zij zijn er dit weekeinde tegen NEC dus niet bij. In de Europa League worden de twee wel gewoon opgesteld.

AZ heeft tegen de Israëliërs aan een gelijkspel genoeg om te overwinteren in de Europa League. De groepswinst kan dan in de laatste speelronde tegen PAOK Saloniki worden gepakt. Toch is er van verslapping geen enkele sprake, ondanks de goede uitgangspositie.

"Ik heb net in de kleedkamer ook al tegen mijn spelers gezegd dat we ons eerst concentreren op de wedstrijd tegen Maccabi", laat Dick Advocaat op de persconferentie weten. "Vrijdag gaan we dan naar NEC toewerken. Dan weten we dat we twee spelers moeten missen. Maar we kunnen het ons als AZ niet permitteren om te zeggen: we zien het wel. Als je er zo dicht bij bent, moet je op volle kracht ook proberen om door te komen."

Makkelijk wordt het volgens de trainer in elk geval niet. "Dan heb je zeker de eerste wedstrijd niet gezien? Dat was een heel lastig duel, dat AZ uiteindelijk nogal gelukkig won. Maar dat maakt niet uit. Maccabi is gewoon een aardig voetballende ploeg. Dat kan voor ons ook weer voordelen geven, maar een walk-over wordt het zeker niet voor AZ."