Recordomzet Bayern na droomseizoen

Bayern München heeft in het afgelopen successeizoen ook in financieel opzicht goede zaken gedaan. De Duitse club, vorige zomer winnaar van de Champions League, de landstitel en het nationale bekertoernooi, meldde woensdag een recordomzet behaald te hebben van 432,8 miljoen euro. Dat is ongeveer zestig miljoen euro meer dan in het jaar daarvoor.

Financieel directeur Jan-Christian Dreesen maakte de cijfers woensdag tijdens de jaarvergadering bekend. Hij sprak over een 'uitstekend seizoen, zowel in sportief als zakelijk opzicht.' Bayern maakte veertien miljoen euro winst, het eigen vermogen bedroeg op 30 juni 286,8 miljoen euro.

Uli Hoeness ging tijdens de jaarvergadering in op de tegen hem aangespannen rechtszaak die in maart begint. De van belastingfraude verdachte clubpresident liet weten na de rechterlijke uitspraak een buitengewone ledenvergadering te laten beslissen over zijn aanblijven.

Na een staande ovatie van de aanwezigen en bemoedigende woorden van bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge kon Hoeness zijn tranen niet bedwingen. Hij liet nog weten 'Bayern München te dienen totdat ik niet meer ademen kan.'