FOK! Wat een weer: Nog geen roeiboot nodig

Goedemorgen Nederland. Het land ligt er een beetje troosteloos bij, vooral omdat er afgelopen nacht de nodige buien overheen getrokken zijn. Gelukkig valt het mee, we hoeven nog niet per roeiboot van A naar B. Nat blijft het nog even in het oosten van het land. In de rest van het land zal het voorlopig droog blijven, met de nodige bewolking later op de dag. Het zal iets warmer worden dan gisteren.

Echt prettig weer is het dus niet, maar voor je erover gaat klagen: Wees maar blij dat het niet gaat sneeuwen. Daar heb ik een trauma aan overgehouden. Aan 26 januari 2013 om precies te zjin. Ik zette mijn fiets tegen de muur, stak mijn sleutel in mijn voordeur en liet daarbij mijn telefoon uit mijn handen glippen. Bam. Precies op dat ene stukje stoep waar geen sneeuw en ijs lag. Ik maakte de deur open en raapte de telefoon op en struikelde vervolgens over de drempel waarna ik en mijn geliefde juppenknuffel nu beiden op de grond lagen.

Toen ik weer overeind kwam bekeek ik mijn telefoon, het kleine barstje dat al eens eerder aan de onderkant verschenen was na een ongelukje veroorzaakt door een hele nare Breng-buschauffeur uit Nijmegen, had zich nu over inmiddels zo'n beetje het hele beeldscherm verspreid. Maar, alles werkte nog!

Vrolijk ging ik verder naar binnen en hing ik mijn mobiel aan de lader. Het lampje ging niet aan. Toen ontdekte ik hoe lastig het anno 2013 voor iemand als mij is om zonder mobiel te leven, zeker als je gewend bent om het wél te hebben. Ik merkte het meteen al, toen ik mijn verzekering wilde bellen: dat ging dus niet. Ik ben student, dus een vaste telefoonlijn heb ik niet. Dan voel je je toch even helemaal afgesloten van de buitenwereld. Maar, dat is verder irrelevant. Je bent hier immers voor het weer.

Morgen gaat het weer flink waaien, vooral in het Waddengebied waait een stevige zelfs stormachtige zuidwestenwind. Later zal dat wat afzwakken, maar er komen buien met kans op onweer voor in de plaats. De dagen erna is het weer wisselvallig. Je kunt veel regen verwachten en temperaturen tussen de 9 en 14 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen.Je mag deze foto's mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van morgen!

Bij Frank Troost (user qtel) voor de deur stond een maisveld dat gisteren is gerooid, wat deze mooie foto heeft opgeleverd.Bij Frank Troost (user qtel) voor de deur stond een maisveld dat gisteren is gerooid, wat deze mooie foto heeft opgeleverd.