Krimp industriële productie houdt aan
De Nederlandse industrie heeft in augustus opnieuw minder geproduceerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. De krimp was met 2,3 procent sterker dan in de vier voorgaande maanden. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekendgemaakt.
De industriële productie ligt sinds januari onder het niveau van een jaar eerder. Ten opzichte van een maand eerder daalde de productie in augustus met 1,6 procent.
In bijna alle industriële branches lag de productie in augustus lager op jaarbasis. De olie- en kunststofverwerkende industrie zag de productie met 3,6 procent dalen. De machine-industrie en de metaalindustrie hadden respectievelijk een productieverlies van 2,3 en 1,6 procent.
De enige Nederlandse industrie die meer van de productiebanden liet rollen was de voedings- en genotmiddelenindustrie. De productie steeg in augustus met 3,1 procent. In deze sector ligt de productie al sinds januari hoger dan een jaar eerder.
http://www.telegraaf.nl/d(...)ie_is_voorbij__.html
Wiskundig is dat een buigpunt, en dat ligt nog een heel eind voor het echte dieptepunt. Maar de meeste mensen weten dat natuurlijk niet, die denken dan dat het al beter gaat.
Dit kabinet Rutte-II maakt de Nederlandse economie kapot. Geen politieke steun in de Eerste Kamer, geen goede plannen, uitruil, geen duidelijkheid. Mensen bang, consumenten angstig, bedrijven boos en bedroefd - dus geen nieuw personeel.
Dit terwijl in Duitsland nog steeds de industriële productie groeit. Ook Nederland had altijd een goed imago in de wereld van export. En wij leveren aan Duitsland.
Hoe kan deze krimp verklaard worden dan door incompetente ministers en staatssecretarissen, incompetente peperdure topambtenaren en te dure overheidsadviseurs?
foto
Vroeger hadden de jonkheren en baronnen als ministers nochtans zelf landgoederen en pachtboerderijen. Nu staat dat veraf van de Randstad-jongens... Te ver.... Er is nog zoveel meer te verdienen in de landbouw.
Bovendien is Willem Vermeend met Gerrit Zalm medeverantwoordelijk voor de geldontwaarding door de invoering van de euro (en hoge inflatie) en loslaten van verplichte scheiding spaar- en investeringsbanken in Nederland.... (die op zich goed zou moeten zijn voor onze productie- en exportpositie).
De Duitse groei is toch wel een feit, maar heeft ook kosten voor de laaggeschoolden. De loonontwikkeling staat in Duitsland sinds 1999 stil. Daarvoor werd in Duitsland veel beter en meer betaald dan in Nederland. Maar is onze NL dienstensector ook geen illusie en gevaarlijke zeepbel geworden?
Aldus randdebiel Rutte
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken