FOK! wat een weer... Zon en wolken

Na het oplossen van de nevel en mist, die overigens lang kan blijven hangen, hebben we vandaag nog een prima dag voor de boeg. Op de meeste plaatsen schijnt geregeld de zon, maar uitsmerende stapelwolken kunnen opnieuw roet in het eten gooien.

Gisteren zagen we dat ook al op een aantal plaatsen. Hier in Haarlem was het grotendeels bewolkt, maar in de richting van Zandvoort was het helemaal helder. Op korte afstand kunnen deze verschillen ook vandaag weer voorkomen. Verder neemt de bewolking in de loop van de dag overal toe, maar het blijft nog wel droog. Voor de laatste keer loopt het kwik op tot 17 graden en er staat een een matige zuidwestelijke wind.

Vanaf morgen gaat het roer dan echt om. We krijgen dan te maken met sterk wisselvallig weer en op donderdag kan er zelfs een stormachtige noordwestenwind komen te staan. Verder voegen we er nog een aantal fikse buien aan toe en zodoende krijgen we dan echt een beetje een herfstgevoel. Prima!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Mst1

We gaan de mist in! Dat doen we vandaag met StateOfMind. Hier zien we een Stephen King-achtig monster opdoemen. Het is maar een monument...

 MSt2
Vervolgens liet State zijn hond uit, maar het zicht aan de Maas was nihil.

 Mst3
Heel vaag zijn er wat koeien te zien...

 Mst4
En dit is de sluis van Grave. Bijna niet te zien. Gek, want hier in Haarlem is er op géén enkel moment mist geweest. Alleen maar zon en wolken.