FOK! wat een weer... Wisselvallig, met lokaal waterhozen

Zoals verwacht viel de meeste regen van zuid naar noord over de oostelijke helft van ons land. Vanaf Maastricht tot aan Groningen vielen er hoeveelheden van 20 tot 50 millimeter. Vlissingen was de zwakste schakel van Nederland met maar 2 millimeter. Het spreekt voor zich dat ook ik uiterst ontevreden was met maar 7 liter water per vierkante meter.

Goed, boven zee ontstonden er de afgelopen nacht al een aantal buien, en deze buien breiden zich vandaag verder uit over ons land. Dit kunnen stevige buien zijn en hierbij is er ook kans op onweer en hagel. Zoals zo vaak het geval is bij buien zullen er plaatsen zijn waar het wel meevalt, terwijl er op andere plekken meer dan 10 millimeter valt. Het is met een graad of 17 behoorlijk fris buiten en later op de dag neemt ook de wind flink toe op de nadering van een actief lagedrukgebied.

Verder kunnen er langs de kust, op de Wadden en langs het IJsselmeer waterhozen voorkomen. Dit kan dus mooie foto's opleveren.

Morgen zou het vooral in het westen(!) wel eens behoorlijk nat kunnen worden. De combinatie van een hoogtelaag én warm zeewater zou dan voor een heleboel regen kunnen zorgen. Als dit gaat gebeuren maak ik een foto van mijzelf, terwijl ik aan het dansen ben in de regen...

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Bij5
De herfst is nu echt wel nabij en met KlapMongeaul zien we al de eerste tekenen...

 Her2
...verschijnen. 

Herf3
Over eikels kun je van alles zeggen...