Marokkanen tuigen Drent af

Ook Assen gaat momenteel gebukt onder de terreur van een groep Marokkanen. Afgelopen weekend was het weer raak: een 22-jarige man uit het nabijgelegen Rolde werd tijdens het uitgaan in elkaar geschopt door een groep kansenjongeren. Om niets, uiteraard.

De Marokkanen vroegen de Roldenaar na sluitingstijd van de kroegen in de Brinkstraat om een vuurtje. De jongeman leende zijn aansteker aan een van de jongens uit. Toen de Drent zijn aansteker terugvroeg, werd hij zonder aanleiding tegen de grond geslagen. Vervolgens schopten de  Noord-Afrikanen als bezetenen tegen het hoofd van de weerloze man.

Het slachtoffer is overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in de Drentse hoofdstad. Met een hersenschudding, zware kneuzingen in zijn gezicht, een gekneusde arm en nekklachten mocht hij weer huiswaarts keren. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling.

Vaderlief, Koos Visser, is inmiddels een Facebook-pagina gestart om de daders te pakken te krijgen. Hij vindt het schandalig dat deze Marokkanen, die al langere tijd de wijk Pittelo en de stad Assen onveilig maken, ongestoord hun gang kunnen gaan. Een onlangs ingestelde avondklok heeft helaas weinig effect gehad.

Update 18.10 uur
Het loopt storm op de Facebook-pagina van Koos Visser, 'Hollands offensief'. In negentien uur heeft de pagina al meer dan duizend likes ontvangen. "We hebben het recht op een leven zonder zinloos geweld. De politiek moet er nu maar eens voor zorgen dat er werkelijk oplossingen komen. Geen doofpotten, geen mooi gepraat, geen discriminatie maar gewoon DOEN en zaken bij de naam noemen zoals ze zijn", zo luidt het bijschrift op de pagina.

Velen willen de vader van het slachtoffer een hart onder de riem steken. Maar er is ook kritiek. Visser wordt verweten een racist te zijn. En dat is onzin, zo schrijft de vader.

"Ik zie helaas ook berichten dat ik racistisch zou zijn", zo schrijft Visser. "Neem van mij aan, niets is minder waar. Het gaat hier over Nederland. We wonen en leven hier met elkaar. Meer niet. Als de politiek ons dat niet kan garanderen dan hebben ze een probleem. De truc om altijd en alles maar op discriminatie te gooien moet stoppen. Slaat nergens op. We willen onbezorgd willen uitgaan, winkelen, wonen etc.etc. Onze politiek is daar verantwoordelijk voor."

Update 20.25 uur:
De politie van Assen ligt momenteel flink onder vuur door het 'incident'. De politie zou namelijk hebben staan toekijken hoe Erwin Visser werd afgetuigd en niet hebben ingegrepen, zo meldt Dagblad van het Noorden. De laffe houding van de Heilige Hermandad van Assen staat niet op zichzelf, zo meldt een 21-jarige Assense aan de krant. Zij werd vorige week op namelijk exact dezelfde locatie door een groepje bontkraagjes aangevallen.

"Ik maakte dat ook duidelijk kenbaar bij de politie", aldus de jonge vrouw. "Plots werd ik op de grond gegooid door zes agenten en afgevoerd naar de cel. In de politieauto heb ik, toegegeven, nogal hysterisch gereageerd met scheldwoorden. Dat kwam me naast een bekeuring voor openbare dronkenschap ook te staan op een bon voor belediging van een ambtenaar in functie."