FOK!filmtip van de dag: Rampage (1963)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Rampage 1

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag weer voor een ware klassieker uit 1963. Op BBC2 is om 13.00 uur de avonturenfilm Rampage van regisseur Phil Karlson te zien. Een Berlijnse dierentuin huurt twee jagers in om op jacht te gaan naar een tweetal tijgers en een zeldzame wilde kat in Maleisië. De oudere en arrogante Britse jager Otto Abbot (Jack Hawkins) neemt echter zijn losbandige vriendin Anna (Elsa Martinelli) mee en als deze een oogje krijgt op de Amerikaanse grootwildjager Harry Stanton (Robert Mitchum) begint de ellende pas echt.

Rampage 2

Rampage is een heerlijk ouderwets aandoende avonturenfilm, gebaseerd op een boek van schrijver Alan Caillou. Regisseur Phil Karlson zorgde eerder voor de doorbraak van actrice Marilyn Monroe (Ladies of the Chorus - 1948) en zou daarna films maken met onder meer John Payne, Elvis Presley (Kid Galahad - 1962) en Dean Martin (The Silencers - 1966). Daarnaast kent de film uitstekende muziek van niemand minder dan Elmer Bernstein, die ook naam maakte met films zoals Cat-Women of the Moon (1953), The Ten Commandments (1956), The Magnificent Seven (1960) en een stuk of 240 andere films.

Rampage 3

Meer films zien? Vanavond staan op Rtl7 een tweetal films met Wesley Snipes gepland. Zo zien we om 20.30 uur de film Drop Zone van regisseur John Badham en is om 22.35 uur de film Blade II te zien. Geen Oscars-materiaal maar zeker leuk genoeg voor een fijn filmavondje, als je jezelf een beetje door de reclameblokken weet heen te bijten.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!