Nieuws
Kernonderzeeër India bijna klaar
De eerste door India zelf gebouwde en ontworpen kernonderzeeër is bijna klaar voor proefvaarten op zee. De reactor van het oorlogsschip is opgestart, meldden Indiase media zaterdag.
Met de onderzeeboot, de INS Arihant, schaart India zich onder de kleine groep grootmachten die kernonderzeeërs bouwen. Tot op heden waren dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland en China.
India nam vorig jaar al een andere kernonderzeeër in dienst, maar die was van Russische makelij. Met de onderzeeërs kan India voortaan behalve vanaf land en vanuit de lucht, ook vanuit zee ballistische raketten lanceren.
Het lijkt me toch dat je daarvoor niet per se een door kernenergie aangedreven scheepje nodig hebt.
Van een kern onderzeeër weet je misschien hoever die binnen een dag kan varen, maar na een paar weken kan dat ding al overal op de halve aardbol wezen, en kan het nog steeds tijden onder water blijven. Dus hoe langer je onder water kan blijven, hoe groter de onzekerheid over het ding bij eventuele vijanden wordt.
Voeg raket lanceer installaties toe, en na een paar weken kan er dus overal op de wereld een vijandelijke raket boven water komen. Die kun je niet in de gaten houden zoals een gewone installatie of zelfs een gewone onderzeeboot. Je kan er ook geen preventieve aanval op uitvoeren, want je weet gewoon niet waar dat ding is. Van een normale onderzeeër heb je tenminste een idee, zodat je patrouiles kan uitsturen of satellieten kan plannen om in de gaten te houden waar dat ding elke keer boven komt.
geef je ze meer te eten dan vermenigvuldigen ze zich nog sneller, dus moet je nog meer eten geven.
Zoiets neem ik aan
Thnx voor je uitgebreide reply.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken