Conducteur wijst politie op mensenhandelaar

Drie mannen zijn aangehouden in een onderzoek naar mensenhandel na een melding van een oplettende hoofdconducteur van de NS. Een van de verdachten is een 41-jarige man uit Heerlen, die woensdag werd aangehouden op station Utrecht Centraal. De 41-jarige man reisde samen met twee 18-jarige vrouwen uit Hongarije die vermoedelijk in de prostitutie werken, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

De twee andere arrestanten zijn mannen van 25 en 26 jaar, die maandag in Heerlen werden opgepakt. De 25-jarige man komt uit Hongarije en de 26-jarige man woont in de Limburgse plaats.

De zaak kwam aan het rollen toen de hoofdconducteur op station Sittard de 41-jarige man samen met de Hongaarse vrouwen zag. De vrouwen hadden tassen met sexy lingerie bij zich. De conducteur vond de combinatie zo opvallend, dat hij de politie besloot te melden dat het drietal in een trein naar Utrecht was gestapt.

De man werd bij aankomst op Utrecht Centraal direct aangesproken door de politie. Bij de daaropvolgende controle bleek dat de man de identiteitskaarten van beide Hongaarse vrouwen had. De man werd daarop aangehouden op verdenking van mensenhandel. De vrouwen zijn als getuige gehoord.

Onderzoek leidde de politie vervolgens naar de twee andere verdachten. De politie vermoedt dat de Hongaar de vrouwen naar Nederland heeft gebracht, waarna de 26-jarige man de vrouwen heeft ondergebracht in zijn woning.