Ark van Noach gaat op reis

De replica van de Ark van Noach, de toeristische trekpleister, die nu nog in de haven van Dordrecht ligt, gaat een wereldreis maken. Evangelist Johan Huibers wil andere plaatsen en landen de mogelijkheid geven om zijn levenswerk te bekijken.

Huibers ziet zijn Ark als middel om zieltjes te winnen. God wil namelijk mensen van iets redden en Huibers ziet zichzelf en zijn Ark als een uitermate geschikt instrument om dat te doen. Eerder had deze godsvruchtige man al een kleinere replica gebouwd. Deze is later verkocht aan mede-evangelist en poppenspeller Aad Peters, die de Ark gebruikt om verhalen uit de bijbel te verspreiden.

Volgens timmerman Huibers vielen op de ‘daadwerkelijke’ Ark de dieren elkaar niet aan want voor de zondvloed aten dieren geen dieren,  mensen geen dieren en dieren geen mensen. Pas na de zondvloed besliste God dat dit voortaan wel zou gebeuren. De zelfbenoemde profeet heeft ook een geweldige verklaring voor hoe alle dieren zo makkelijk naar de Ark konden wandelen destijds: alle tektonische platen lagen tegen tegen elkaar aan en vormden één geheel. Ook waren er nog geen seizoenen, want de aardas stond in de tijd van Noach haaks op de zon.

Volgend jaar vaart de gigantische, onzinkbare Ark uit. Welke plaatsen hij gaat aandoen op zijn reis is nog niet bekend. In Nederland hebben inmiddels 100.000 bezoekers de Ark bezocht. Bij de kleinere versie staat de teller op 600.000.