Actie tegen maffia in Rome en Calabrië

De Italiaanse politie heeft vrijdagochtend zeker 116 mensen opgepakt bij acties tegen de maffia in Rome en Lamezia Terme, een stad in de zuidelijke provincie Calabrië. Alleen al in Rome werden meer dan vijfhonderd politiemensen ingezet. Dat melden Italiaanse media.

In Rome werden 51 mensen aangehouden wegens 'illegale activiteiten' aan de Romeinse kust. De actie was gericht tegen drie criminele clans, de Fasciani, de Triassi en de D'Agati.

Van de Fasciani-clan werden de leider Carmine Nazarener en zijn twee broers aangehouden. Bij de arrestanten uit de Triassi-hoek hoorde Vincenzo Vito die banden onderhield met de Siciliaanse Cosa Nostra.

In Lamezia Terme werden 65 mensen opgepakt wegens wapen- en drugshandel, verzekeringsfraude en het kopen van stemmen bij lokale verkiezingen.

De aanhouding van senator Piero Aiello, lid van de PDL, de partij van Silvio Berlusconi, werd door een onderzoeksrechter geweigerd. Wel werd een voormalig wethouder aangehouden, nu tweede man van de firma die het vliegveld bij de stad beheert: Gianpolo Bevilacqua. Ook hij is lid van de PDL.