Details Skype op Xbox One bekend

Xbox One zal naast veel andere snufjes ook Skype bevatten. Dit was al bekend bij de onthulling van het apparaat. Wat nog niet aan het grote publiek is verteld, is wat Skype allemaal kan. Daar is met een blogpost van Microsoft verandering in gebracht.

Zo zal Skype bestuurd kunnen worden met Kinect. Door middel van handbewegingen en het gebruik van de stem kan onder andere een gesprek worden begonnen. De camera van Kinect kan een breed beeld opnemen zodat de persoon aan de andere kant van het beeldscherm meer kan zien. Daarnaast zal alles worden opgenomen en doorgestuurd in 1080p. Hierbij is wel gezegd dat dit alleen mogelijk is als je een internetverbinding hebt die dat aankan. Anders moet je maar een Xbox 360 kopen.

De microfoon van Kinect zal al het geluid op de achtergrond ook kunnen registreren en zorgt ervoor dat die geluiden niet worden meegezonden. Als laatste punt heeft Microsoft aangegeven dat Skype door middel van de Snap-functie gelijktijdig met andere Xbox One-snufjes gebruikt kan worden. Wellicht is het dus mogelijk om te gamen en met iemand te videochatten tegelijk. Je kan dit activeren door naar je Kinect 'Xbox Snap Skype' te roepen.

Skype is oorspronkelijk een programma van Skype Technologies maar is in 2011 door Microsoft opgekocht voor het kleine bedrag van 8.5 miljard dollar.

Skype ook te gebruiken op Xbox One