Xbox One op kantoor

Microsoft prijst Xbox One aan als een geldige zakelijke aankoop voor midden- en kleinbedrijf. Ze beweren dat Xbox One voor 499 euro een betaalbare vervanger is van de meeste videoconferentie-systemen en opslagplatformen voor documenten op kleine schaal.

Marques Lyons, Xbox MVP en Director of Consumer Camp, is van het zakelijk succes overtuigd en heeft een supportartikel geplaatst op de small businesssupportsite van Microsoft. 

"Wat gepositioneerd wordt als een uitstekende entertainmentmachine kan net zo interessant zijn voor u en uw bedrijf. Het is zelfs verdedigbaar Xbox One als bedrijfsuitgave op te schrijven. Xbox One is een betaalbare optie voor kleinere ondernemers, er zijn veel features ingebouwd die kunnen concurreren met de gangbare videoconferentie-systemen en opslag platformen."

De features die Marques Lyons bedoelt lijken inderdaad handig te zijn voor kleine bedrijven, zo kun je bijvoorbeeld met Skype op de console een conferentie opzetten met video en geluid. In combinatie met de Kinect, die standaard bij Xbox One geleverd wordt, zal dit voor een systeem zorgen waarbij je uitermate scherp beeld verstuurt en ontvangt, en waarbij je compleet vrij kunt rondlopen in een grote ruimte vanwege de groothoeklens die Kinect bevat.

Als oplossing voor de netwerkopslag heeft Microsoft op Xbox One Skydrive als applicatie geïmplementeerd. Skydrive is een van de populairdere clouddiensten geworden, waarin documenten kunnen worden opgeslagen en overal weer geopend kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld video- en fotomateriaal opslaan op Skydrive en deze tijdens een Skype-conferentie af laten spelen zodat alle mensen in de conferentie het beeldmateriaal kunnen zien. 

Skydrive is ook via Internet Explorer te starten op Xbox One. Dit zorgt ervoor dat functies zoals stem- en handgebaarcontrole beschikbaar worden bij het surfen via de browser of het bladeren door Microsoft Office documenten. Dit betekent dat je niet meer met een laserpen of aanwijsstok hoeft te staan tijdens een presentatie.

Over de toekomst van applicaties zoals Skype en Skydrive op Xbox One had Marques Lyons het volgende te vertellen:

"Het verhaal van Xbox One applicaties moet nog geschreven worden, hierdoor is het mogelijk dat er op een gegeven moment applicaties zijn die voordelen bieden voor u en uw bedrijf. Met processerkracht, multitasking, en de connectie naar een groot scherm heeft Xbox One de capaciteiten om in de kantine en de vergaderzaal gebruikt te worden."

Denken jullie dat een Xbox One op kantoor ook daadwerkelijk voor zakelijke doeleinden gebruikt zal gaan worden of zal de console uiteindelijk toch als bijvoorbeeld Mortal Kombat-machine eindigen?

Xbox OneUw nieuwe zakelijke aankoop?