Xbox One Kinect werkt niet op pc

De next-gen Kinect voor Xbox One werkt niet op pc heeft Microsoft aangegeven. De huidige Kinect kan op Xbox 360 en pc aangesloten worden door middel van een adapter, maar dit gaat nmiet werken voor de next-gen Kinect.

De huidige Kinect heeft een speciale aansluiting, maar wordt geleverd met een adapter zodat deze worden aangesloten op een USB-poort op een pc. In een verklaring aan Ars Technica zegt een vertegenwoordiger van Microsoft dat dit niet het geval is voor de nieuwe camera. In plaats daarvan komen er twee varianten: een versie voor Xbox One en een versie voor pc.

"De Kinect voor Xbox One zal niet over een adapter beschikken die het mogelijk maakt het aan te sluiten op een computer. De nieuwe generatie Kinect for Windows-sensor maakt verbinding met computers met een standaard USB3 poort", zei de woordvoerder.

"De twee verschillende Kinects hebben vergelijkbare mogelijkheden en specificaties, op de aansluiting na. "De nieuwe generatie Kinect for Windows-sensor zal een volledig getest, gelicenseerd en ondersteund Kinect-ervaring op Windows geven. Kinect voor Xbox One wordt gebouwd voor en getest met de Xbox One", aldus Microsoft.

Xbox One