'Xbox One wordt goedkoper als PlayStation 4 domineert'

Michael Pachter, analist bij Wedbush Morgan, zegt dat Microsoft al rekening houdt met een prijsdaling indien de verkoopcijfers van PlayStation 4 die van Xbox One gaan domineren.

Nu de prijzen sinds de afgelopen E3 definitief bekend zijn is er al veel om te doen geweest: Xbox One kost straks 499 euro en PlayStation 4 399 euro. Hoewel de nieuwe Kinect 2.0 inbegrepen is bij Xbox One en de PlayStation 4 Eye-camera los verkrijgbaar zal zijn voor 59 euro is het gat van 100 euro het eerste waar consumenten naar zullen kijken.

De reserveringen van de Xbox One zijn wel omhoog geschoten sinds Microsoft vorige week bekendmaakte dat het DRM-systeem komt te vervallen, maar PlayStation 4 heeft nog steeds een aanzienlijke voorsprong.

"De intentie van Microsoft is om een volwaardiger hardwarepakket aan te bieden dan Sony en Microsoft is ervan overtuigd dat consumenten uiteindelijk de prijs zullen kunnen waarderen."

"We zijn ervan overtuigd dat als Microsoft de komende zes maanden gebruikt om hun boodschap beter over te brengen, Microsoft het gat met Sony kan dichten. Als dit niet gaat lukken dan vermoeden wij dat Microsoft zich voorbereidt op een prijsverlaging volgend jaar", aldus Pachter.

Michael Pachter