Blèr in je GamePad met Wii Karaoke U

Nintendo heeft het karaokespel Wii Karaoke U by Joysound aangekondigd. Het zingen doe je door de microfoon van de GamePad.

Met Wii Karaoke U by Joysound kun je thuis met vrienden zingen of online strijden tegen andere spelers. Het spel gebruikt de Wii U GamePad niet alleen als microfoon, maar ook als uitgebreide muziekcatalogus. Je kunt door muziek bladeren en lijsten van je favoriete karaokenummers maken. De Wii U GamePad doet ook dienst als microfoon, terwijl de Wii U-microfoon en  andere USB-microfoons worden ondersteund voor gebruikers die  de dansbewegingen van hun favoriete artiesten willen nadoen.

Naast de reguliere karaokestand biedt Wii Karaoke U by Joysound drie standen waarin het raken van de juiste noten met punten wordt beloond. De eerste modus laat je score aan het eind van het nummer pas zien, in de tweede stand wordt jouw prestatie nauwkeurig geanalyseerd en verschijnen je vocale pluspunten en minpunten direct in beeld. In de derde stand wordt de score  toegevoegd aan een online-klassement. Deze kan je dan vergelijken met de prestaties van andere Europese gebruikers.

Het spel biedt ook de mogelijkheid om een screenshot van je score op Miiverse te posten, zodat anderen kunnen zien hoe goed je hebt gepresteerd! Terwijl je zingt, verschijnt je Mii-personage actief in beeld, met opties voor verschillende muzikale omgevingen en kostuums. Elk Mii-personage heeft ook zijn eigen optredensets en songlijsten. Als je nieuwe nummers aan je lijst wilt toevoegen, kun je gebruikmaken van de ‘History button’ die op de Wii U GamePad beschikbaar is en deze selectie is gebaseerd op de nummers die je eerder had gekozen.

Wii Karaoke U by Joysound zal later in 2013 verschijnen.