Sony vs Microsoft is goed voor de industrie

De consoleoorlog is niet alleen leuk voor de gamers, maar ook essentieel voor de gameindustrie. Dat zegt Electronic Arts-baas Peter Moore in een interview met Polygon tijdens de E3-beurs. Als zij elkaar niet figuurlijk te lijf zouden gaan zou er maar één consolegrootmacht zijn wat volgens Moore niet goed is voor de industrie en voor EA.

"Het houdt ze scherp, ze moeten het beter doen dan de ander", zegt Moore. "De hoeveelheid investering die zij doen in de industrie is belangrijk. Als het klopt dat Microsoft een inhaalslag moet maken dan weet ik wat daar gaat gebeuren, omdat ik veel tijd in Redmont (red. plaats van het hoofdkantoor van Microsoft) heb doorgebracht. Ik kan jullie garanderen dat Don Mattrick, hoofd van Microsofts Interactive Entertainment-divisie, de middelen bij elkaar heeft gebracht om dat te bewerkstelligen."

"De stof die de E3 heeft doen opwaaien zal gaan wegtrekken. Mensen gaan winnaars en verliezers aanwijzen. Zo werkt het nu eenmaal. Daarna komt een kritieke periode, die ik al twee keer heb meegemaakt. Het gaat nu minder om de eerste indrukken die je hebt opgedaan op de E3, die veelal is gebaseerd op alphaversies. Het gaat nu om wat je straks op gamescom gaat zien, waarvan ik denk dat het een heel belangrijke beurs is."

Volgens Moore ontstaat er pas echt een probleem als je als ontwikkelaar of uitgever in augustus op gamescom geen dingen kunt laten zien die werkelijk next-gen zijn. Electronic Arts wordt hierbij volgens hem door zowel Sony als Microsoft benaderd voor feedback.

Het is nu zaak volgens de EA-baas dat alles op een rijtje wordt gezet. Alle feedback van zowel de third-partystudio's als het publiek moet worden verzameld. Op basis daarvan moeten Sony en Microsoft bepalen hoe verder te gaan. Wat hebben wij geleerd, wat ging goed en waar is het fout gegaan.