Kiefer Sutherland nieuwe stem Snake

De 46-jarige Britse acteur Kiefer Sutherland verzorgt de nieuwe stem van gamepersonage Snake. De stem van Solid Snake werd sinds 1998 ingesproken door David Hayter. Sutherland, bekend van zijn rol in de tv-serie 24, zal te horen zijn in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Dat heeft game-uitgever Konami donderdagnacht bekendgemaakt.

Gameontwikkelaar Hideo Kojima wilde een acteur die de stem heeft van een oudere Snake. "Kiefer begreep onmiddellijk waar ik naar zocht", zei hij in een vooraf opgenomen presentatie. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain speelt zich af in 1984 en Snake is 49 jaar.

Voor de acteur brengt het werken met gamebedrijf Kojima Productions nieuwe ervaringen met zich mee. Zo werd elke gezichtsbeweging vastgelegd via allerlei sensoren. "Het is erg indrukwekkend dat het gamepersonage precies mijn gezichtsuitdrukkingen heeft", liet de acteur weten.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain moet verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Wanneer het spel in de winkel ligt, is nog niet bekend.


Kiefer Sutherland nieuwe stem Snake