KPN start met 4G-dekking Rotterdam

Het 4G-netwerk van KPN is nu ook beschikbaar in Rotterdam. Vanaf maandag kunnen consumenten en bedrijven bij KPN en dochter Hi in de Maasstad een abonnement afsluiten voor het snellere mobiele internet, meldt het telecombedrijf. Na Amsterdam en Den Haag is Rotterdam de derde stad die met 4G is uitgerust.

De uitrol van het 4G-netwerk ligt volgens een woordvoerder op schema. KPN verwacht dat halverwege dit jaar meer dan vijftig procent van de Nederlanders over 4G kan beschikken. Uiterlijk volgend jaar zomer is het snelle internet landelijk beschikbaar.

Lang niet alle mobiele telefoons zijn geschikt voor het nieuwe netwerk. Meest in het oog springend zijn de iPhones, die de frequentie van het KPN 4G-netwerk niet ondersteunen. De telecomprovider ziet dit als een probleem dat Apple moet oplossen. Een aantal modellen van Samsung, Nokia en HTC is wel geschikt.

KPN kocht de 4G-frequenties afgelopen najaar voor 1,3 miljard euro. Ook Vodafone, T-Mobile en Tele2 deden mee aan deze veiling. Vodafone zegt in de zomer met de uitrol van 4G te beginnen, T-Mobile volgt in het najaar. Bij Tele2 duurt het in ieder geval tot volgend jaar, omdat het bedrijf als enige nieuwe zendmasten moet bouwen.