24 BN'ers krijgen straatnaam

Ruim twintig bekende Nederlanders krijgen een eigen straat of plein in Hilversum. Welke BN'ers worden geëerd, wordt maandagmiddag bekendgemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

In totaal gaat het om 24 BN'ers. Onder anderen naar Frits Barend en Henk van Dorp, die jarenlang samen een talkshow presenteerden, wordt een straat vernoemd. "Het kan zomaar een doodlopende steeg zijn", reageerde Van Dorp op Radio 1. "Ik heb wel twee klapstoeltjes gekocht en op een mooie zomeravond ga ik op de Barend en Van Dorpboulevard zitten en naar het verkeer kijken, het lijkt me enig."

Eerder werd al bekend dat er een Koos Postemalaan, André van Duinboulevard en Bart de Graaffweg komen. RTL meldt maandagmiddag ook dat het Wim T. Schippersplaatsje, Piet Römerlaan, Mart Smeetspad en de Sonja Barendlaan worden onthuld.

Joop van den Ende krijgt een plein en regisseur Leen Timp een rotonde. John, Linda en Johnny krijgen een Familie De Mollaan. Rijk de Gooyer wordt geëerd met een steeg en Johnny Kraaijkamp sr. met een plantsoen.