[Premier League] City klopt WBA, Swansea verslaat Wigan

Manchester City is weer een stap dichter bij het veiligstellen van de tweede plaats in de Premier League. De kampioen van vorig seizoen won dinsdag in eigen huis met 1-0 van West Bromwich Albion. Edin Dzeko tekende tien minuten voor rust voor de enige treffer.

Het verschil met nummer drie Chelsea is twee wedstrijden voor het einde van de competitie zeven punten. Chelsea speelt woensdag echter pas zijn 36e duel van de competitie als het Tottenham Hotspur ontvangt.

Wigan Athletic lukte het niet om van Swansea City te winnen en zo de degradatiezone te verlaten. Na twee voorsprongen van Wigan, ging Swansea met een 3-2 zege aan de haal. Swansea-doelman Michel Vorm viel laat in het duel geblesseerd uit na een botsing met een medespeler.

Wigan opende vlak voor rust de score met een treffer van Roger Espinoza, maar Angel Rangel bracht Swansea in de vijftigste minuut terug. De ploeg van Vorm, Dwight Tiendalli, Jonathan de Guzman en invaller Kemy Agustien gaf vrijwel gelijk de gelijke stand weer uit handen. Nu was het James McCarthy die scoorde.

Via Itay Shechter en Tiendalli werd de zege alsnog veiliggesteld. In de slotfase viel bij Wigan Ronnie Stam nog in, maar de verdediger moest even later alweer geblesseerd naar de kant.

Wigan blijft door de nederlaag achttiende met drie punten achterstand op nummers vijftien tot en met zeventien Sunderland, Norwich City en Newcastle United. Swansea is de nummer negen van Engeland.