Sylvana Simons wil gebruiksaanwijzing voor legging

Sylvana Simons vindt dat sommige kledingstukken van een handleiding zouden moeten worden voorzien. "Een soort gebruiksaanwijzing van hoe je het niet moet dragen en ook wie het niet zou moeten dragen", vertelt Sylvana voor de camera van Novum Nieuws.

Als voorbeelden noemt de 42-jarige presentatrice jurkjes van lycra en driekwartleggings. Toch kunnen ook die volgens Simons leuk staan. "Je kan een hobbezak leuk maken, je kan een tuinpak leuk maken. Het moet gewoon de juiste maat zijn en in de juiste verhoudingen. Dan staat het goed."

De verguisde legging maakt volgens styliste Danie Bles deze zomer een comeback. "Ze komen helemaal terug, die wielrenbroekjes." Die trend valt bij BN'ers niet echt in goede aarde. "Ik moet gelijk aan een seksloos grijs legginkje denken", zegt Liza Sips. Toch sluit de 22-jarige actrice de legging niet helemaal uit. "Ik zou hem wel dragen als het een gaaf effect heeft."

Ook Leontien Borsato is geen groot fan van de korte legging. "Ik geloof niet dat ik het aan zou trekken", zegt de 45-jarige presentatrice. "Het kan wel heel erg in de mode zijn, maar als het niet bij je past, moet je het gewoon links laten liggen."