Duits gas bijna op
Door de lange winterkou is Duitsland bijna door zijn voorraden aardgas heen. Dit weekeinde is volgens Duitse media de omvang van de voorraad aardgas tot 'een historisch dieptepunt' gedaald.
Over het algemeen is de 'voorraadschuur' nog maar voor 20 procent gevuld, wat uitzonderlijk laag is. Maar sommige opslagcentra zijn nog maar voor 5 procent of minder met aardgas gevuld.
Wanneer de tanks voor minder dan 60 procent gevuld zijn, ontstaan op sommige plaatsen door de afname van de druk problemen met het doorsluizen of het transport van aardgas. Dat kan weer moeilijkheden veroorzaken bij pogingen de gastanks weer te vullen. Zegslieden van de Duitse gasindustrie hebben eerder al geklaagd dat de politiek het belang van een zekere aanvoer van gas veronachtzaamt.
De elektriciteit in Duitsland wordt voor 11 procent met behulp van aardgas opgewekt en 16,5 miljoen woningen gebruiken aardgas voor de verwarming.
Duits gas bijna op (Foto: ANP)
Maar dan heb je nog geen oplossing voor het koken en de verwarming.
Geef ze een kwartje, kunnen ze weer genoeg gas kopen om een maaltje op te koken.
Maar alle gekheid op een grote stok.
In de Pruus zijn ook wel locaties waar gas en olie gewonnen kunnen worden.
Maximaal 250 tekens
(te kort? neem een abonnement)
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
Hier heb je vast een bron van niet?
Zo niet lul je uit je nek.
Ten tweede: er word altijd gesproken over bekende bronnen. Er worden tot op de dag van vandaag nog steeds nieuwe gas/olie bronnen gevonden. Het probleem is alleen dat deze bronnen dieper of zich op onherbergzame gebieden bevinden.
Iedereen kan wel iets zeggen over wanneer het gas en het olie op is maar niemand kan het weten. Simpelweg omdat je niet weet of alle olie en gas al gevonden is.
En dan nog niet over de wereld kolenvoorraad gesproken. Daar kun je nog wel duizend jaar mee vooruit.
Maar ik kom wel ff mijn lul in je nek leggen.
Oh, en hier is mijn bron.
foto
Kortom je lult nog steeds uit je nek.
Oh en dan nog niet over de winning van schaliegas gesproken. De V.S. heeft zoveel schaliegas in de grond zitten dat het een kwestie van tijd word dat de V.S. niet eens meer gas hoeft in te voeren maar gas kan exporteren. Kerel, de fossiele brandstoffen zullen waarschijnlijk nog wel honderden jaren toegepast worden. Al moet er dit decennium wel een omslag ontstaan in de moderne industrie.
Maar zoals altijd hangt alles van de centjes af. De belangrijkste reden waarom er nog steeds kolencentrales uit de grond schieten is omdat het veel goedkoper is om kolen te verstoken en je emissies te filteren i.p.v. olie, gas te verstoken of wind & zonne-energie te gebruiken.
― Aleksandr Solzhenitsyn
Dus nogmaals, heb je wat bronnen die je verhaal hier bevestigen?
Nee. Daar heb ik geen zin in om die op te speuren op internet. En nogmaals: Omdat men niet weet of alle fossiele brandstoffen al gevonden zijn is geen enkele bron 100% correct. Helaas worden jij en ik geen 200 jaar oud anders had ik mijn lul in je nek gelegd en gezegd: "I told you so"
Maar geloof mij op mijn woord dat veel wereldwijd professionals in het vak zeggen dat de fossiele brandstoffen nog veel langer mee kunnen gaan dan dat in de media ge-roeptoetert word.
Ga zelf nu maar eens opzoek naar info over schaliegas (fossiele brandstof) en je komt er wel achter.
Hij vroeg wat mijn bron was van mijn betoog. Ik laat hem een plaatje zien van een oliebron.
Nou vooruit dan maar, hadden ze het maar niet op moeten maken aan de Joden. En misschien als het echt koud blijft, kunnen ze een speciaal soort kamers bouwen met gaskachels, waarin mensen warm kunnen blijven? Een soort "gaskamers" zeg maar? En voor de wat oudere en ziekere mensen, die moeten daarna natuurlijk ook naar adequate douche faciliteiten begeleid worden.
In Frankrijk moedigt men volledig elektrisch verwarmen zelfs aan omdat als groene energie zal doorbreken je niets meer in je huis moet veranderen om alleen maar groene stroom te verbruiken.
In België moedigt men met gas verwarmen aan omdat de gaslobby van Zeebrugge dit wil en men gebruikt het excuus dat elektriciteit onderweg veel energie verliest. (Maar ondertussen bouwen ze wel windmolens en subsidiëren ze elektrische wagens
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken