[Primera Divisíon] Record Messi helpt Barcelona niet aan zege

Lionel Messi heeft zaterdag tijdens het 2-2 gelijkspel van Barcelona bij Celta de Vigo weer een record gebroken. De Argentijn is de eerste speler die in opeenvolgende wedstrijden tot scoren komt tegen alle tegenstanders uit de competitie. In de betreffende negentien wedstrijden was hij in totaal dertig keer trefzeker.

Het doelpunt van Messi was zaterdag niet genoeg voor de zege. De 25-jarige sterspeler zette zijn ploeg weliswaar op 2-1, maar twee minuten voor tijd sleepte Borja Oubina een punt uit het vuur voor de thuisploeg. Tello had Barcelona kort voor rust op gelijke hoogte gebracht, nadat Nacho Insa de score had geopend.

De koploper in de Primera Division, die het moest stellen zonder Victor Valdes, Carles Puyol, Jordi Alba, Adriano en Xavi, behoudt ondanks het puntverlies een geruststellende voorsprong op Real Madrid, dat later zaterdag op bezoek gaat bij Real Zaragoza. Het verschil tussen beide ploegen is veertien punten.

Malaga won eerder zaterdag met 3-1 bij Rayo Vallecano.