Politie vindt negen ton in wieg

De politie heeft zaterdag ruim negen ton aan contant geld aangetroffen in een reiswieg en babyledikant in een woning in Amsterdam. Vier personen zijn aangehouden, meldt de politie dinsdag.

De politie kwam het geld op het spoor toen twee mannen, een 36-jarige Amsterdammer en een 29-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, zaterdag grote bedragen wisselden bij een wisselkantoor. Bij beide mannen trof de politie duizenden euro's contant geld aan. Daarop werd het tweetal aangehouden op verdenking van witwassen. In de auto van de verdachten werden vervolgens enkele tienduizenden Amerikaanse dollars aangetroffen.

De ruim negen ton verstopt in de wieg en ledikant werd vervolgens aangetroffen in de woning van een van de verdachten in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Twee vrouwen van 28 en 60 jaar die daar aanwezig waren werden eveneens aangehouden. Het viertal is vastgezet en verhoord en wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of ze langer vast blijven zitten. Het geld is in beslag genomen.