[WBC] Puerto Rico houdt Japan uit finale

Puerto Rico heeft zondag verrassend Japan uitgeschakeld bij de World Baseball Classic. In de halve finale in San Francisco werd het 3-1 voor de Puerto Ricanen. Japan won in 2006 en 2009 de eerste twee edities van de WBC en gold ook nu weer als favoriet.

De tegenstander van Puerto Rico in de finale komt uit de halve eindstrijd tussen Nederland en de Dominicaanse Republiek. Dat duel staat maandagnacht om 02.00 uur Nederlandse tijd op de rol.

Al in de eerste inning kwam Puerto Rico, dat in de tweede ronde verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de Verenigde Staten, op voorsprong door Irving Falu. De 1-0 bleef vervolgens tot de zevende inning staan. Toen sloeg Alex Rios een homerun terwijl Mike Aviles op het eerste honk stond: 3-0.

Ook in de achtste inning waren er scoringskansen voor Puerto Rico, maar verder weglopen lukte niet. Het tegendeel was waar. Takashi Toritani zorgde voor een Japanse run. Met een line drive naar de rechterkant van het veld bereikte hij het derde honk. Een honkslag van Hirokazu Ibata was daarna voldoende voor een punt.

De 3-1 bleek ook de eindstand. In de negende inning gaven beide ploegen geen kansen meer weg.