[Serie A] Juventus wint, Napoli onderuit

Juventus heeft zondag de voorsprong op Napoli in de titelstrijd in de Serie A vergroot. De formatie uit Turijn won thuis nipt met 1-0 van Catania, terwijl de naaste belager met 2-0 onderuitging bij Chievo Verona. De zege van Juventus kwam overigens niet vanzelf tot stand. Pas in de 91e minuut maakte Emanuele Giaccherini het enige doelpunt.

Napoli keek in Verona bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Boukary Dramé en Cyril Théréau. Dertien minuten na de thee verzuimde Edinson Cavani zijn ploeg terug in de wedstrijd te helpen. De Uruguayaan miste een strafschop. Het verschil tussen de nummers een en twee van Italië is nu negen punten.

Siena besliste de degradatiekraker tegen Palermo in zijn voordeel. Innocent Emeghara en Alessandro Rosina hielpen de bezoekers aan drie belangrijke punten. Palermo was kort voor rust nog wel op voorsprong gekomen via Anselmo.

Nummer achttien Siena staat na 28 wedstrijden op 24 punten, drie meer dan Palermo. De Siciliaanse club heeft evenveel punten als hekkensluiter Pescara, dat met 2-1 verloor bij Atalanta.