Bekende hoer blijkt transseksuele oplichter

Patricia Perquin is een van de bekendste prostituees in Nederland. Ze schreef de schokkende autobiografie 'Achter het raam op de Wallen', over haar leven als hoer. Bestuurders waren onder de indruk en nodigden haar uit om mee te werken aan het prostitutiebeleid in Amsterdam.

Perquin blijkt echter alles uit haar duim te hebben gezogen, zo meldt de Volkskrant. Haar echte naam is Valérie Lempereur, geboren in Vlaanderen als Daniël. Gedurende de vierenhalf jaar dat ze zegt fulltime achter de ramen te hebben gezeten, was ze echter ook verslaggever voor verschillende bladen én runde ze een uitgeverij.

Haar voormalige werkgevers zijn weinig tevreden over haar. Zo werd ze bij het programma van Peter R. de Vries op staande voet ontslagen, wegens 'fraude en bedrog, meermalen gepleegd'. De Vries vat samen: "Valérie Lempereur is alles: de junk, de vos, de dief, de onbetrouwbare".

Ook haar uitgeverij, die zich specialiseerde in boeken over bekende Vlamingen, was erg controversieel. Een dame die bij Lempereurs uitgeverij een boek publiceerde over hoe ze als kind seksueel misbruikt werd, vertelt aan Het Nieuwsblad: "Ze heeft mij en mijn familie veel pijn gedaan. Ze heeft dingen uitvergroot, zaken verdraaid, dingen geschreven die ik nooit heb gezegd."

Lempereur heeft zich hand en tand verzet tegen de bekendmaking van haar echte identiteit en achtergrond. Ze sleepte De Volkskrant tot tweemaal toe voor het gerecht om een publicatieverbod af te dwingen, maar werd beide keren in het ongelijk gesteld.