[Premier League] Kagawa op schot voor koploper United

Shinji Kagawa heeft zaterdag een hoofdrol gespeeld bij Manchester United. Mede dankzij drie goals van de Japanner won de koploper van de Premier League met 4-0 van Norwich City. Wayne Rooney nam de vierde treffer van de Red Devils voor zijn rekening. United staat nu dertien punten voor op Manchester City.

Chelsea boekte op het eigen Stamford Bridge een 1-0 zege op West Bromwich Albion. Demba Ba scoorde na een klein halfuur de enige treffer. De Chelsea-fans richtten hun pijlen desondanks opnieuw op trainer Rafael Benitez.

Michel Vorm en Jonathan de Guzman wonnen tegen de vergoudingen in met Swansea City van Newcastle United: 1-0. Luke Moore maakte in de 87e minuut de enige treffer. Bij Newcastle ontbrak de geblesseerde Tim Krul.

Martin Jols Fulham gaf een 2-0 voorsprong uit handen bij Sunderland: 2-2. Dimitar Berbatov opende de score uit een strafschop voor de Londenaren en Sascha Riether verdubbelde de marge. Vlak daarna maakte Craig Gardner vanaf de penaltystip de aansluitingstreffer en na rust tekende Stéphane Sessegnon voor de gelijkmaker.

Hekkensluiter Queens Park Rangers pakte een belangrijke zege bij Southampton: 2-1. Loïc Rémy en Jay Boothroyd scoorden voor QPR. Tussendoor had Gaston Ramirez Southampton op 1-1 gebracht.

Everton won overtuigend met 3-1 van Reading. Oud-Ajacied Steven Pienaar scoorde een treffer voor Everton. West Ham United snoepte Stoke City drie punten af. In Stoke on Trent werd het 1-0.

Kagawa op schot voor koploper United (Foto: Novum)