FOK!filmtips van de dag: Mr. Nobody

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

In dit vervolg op actiethriller The Fugitive is Tommy Lee Jones opnieuw te zien als Sam Gerard, een rol die hem voor de eerste keer de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol opleverde.

Gerard maakt als U.S. Marshal verbeten jacht op meer dan alleen een voortvluchtige verdachte. Voormalig undercover-agent Sheridan wordt verdacht van een tweetal moorden en slaat op de vlucht als het vliegtuig, waarin hij met andere verdachten wordt vervoerd, neerstort. Sheridan neemt zich voor nooit levend te worden aangehouden, maar Gerard is onvermoeibaar in zijn zoektocht naar zijn prooi. Een race tegen de klok ontvouwt zich, terwijl Sheridan zijn uiterste best doet de ware moordenaars te achterhalen en ondertussen uit handen te blijven van de U.S. Marshals. Je ziet Robert Downey Jr., Joe Pantoliano en Wesley Snips ook verschijnen op je scherm. U.S. Marshals om 20:30 op Veronica.

Vlak voor zijn dood blikt de 120-jarige Nemo Nobody, een rol van Jared Leto, terug op zijn leven en de keuzes die hij heeft gemaakt.

Het heden; Mr. Nobody leidt een burgerlijk bestaan met zijn vrouw Elise en hun kinderen. Plotseling ontwaakt hij in een zinkende auto. Hij verdrinkt en wordt wakker aan een zwembad bij een vrouw en kinderen die hij niet herkend. Het jaar 2092; de planeet Mars is de favoriete vakantiebestemming en de genetische wetenschap heeft de natuurlijke dood overwonnen. In een ziekenhuis sterft Mr. Nobody, terwijl de wereld meekijkt. Hij is de laatste sterfelijke op aarde. Zijn geheugen is gewist door ouderdom, maar onder hypnose komen zijn herinneringen terug.

De jaren '70: Nemo is zeven jaar oud. Wanneer zijn ouders scheiden wordt Nemo voor een onmogelijke keuze gesteld. Vanaf dat moment splitst zijn leven zich op en leeft hij parallelle levens. Te zien op RTL8 om 20:30.

Drie zwaargewichten in Hollywood Jeff Bridges, Tommy Lee Jones en Forest Whitaker bundelen de krachten in Blown Away.

Als Jimmy Dove stopt met zijn werk bij de explosievenopruimingsdienst heeft hij al vele levens gered. Nu wil hij stoppen en trouwt met een alleenstaande moeder. Als één van zijn vrienden sterft door een Ierse psychopaat wordt het een persoonlijke vendetta om te voorkomen dat er meer doden vallen. Hij kent de psychopaat namelijk nog van vroeger, toen hij een andere identiteit had in Belfast. De film begint om 23:00 op Veronica.

Je kan ook nog kiezen uit Raising Helen, Revenge of the Nerds IV: Nerds in Love, Porky’s Revenge, Manticore en Then She Found Me.