Wouters: "Bijgedragen aan fonds Nesu"

FC Utrecht-coach Jan Wouters zag zijn ploeg met 4-0 winnen van Roda JC. Na afloop was de stemming in de kleedkamer dus feestelijk, al had dat ook een andere reden. "Ik vond dat we de wedstrijd sowieso goed begonnen. We hebben veel kansen gehad en het had nog hoger uit kunnen vallen. Wat dat betreft ben ik dus wel tevreden", aldus Wouters na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live. "Er kwamen kansen, alleen het vizier stond soms niet op scherp."

Na de wedstrijd was Mihai Nesu aanwezig in de kleedkamer van FC Utrecht. De Roemeense oud-speler, die na een dwarslaesie voor een groot gedeelte verlamd is geraakt, werd deze week dertig jaar oud en vierde dat met zijn voormalige ploeggenoten.

"We hebben de traditie dat als iemand jarig is, dat er voor hem wordt gezongen. Dat hadden we voor Mihai nog niet gedaan, dus dat hebben we zojuist in de kleedkamer gedaan. We hebben hem ook een cheque uitgereikt dat zal worden besteed aan zijn fonds. Dat geld gaat naar gehandicapte kinderen in Roemenië. In Nederland hebben we een vrij goed stelsel voor mensen die zo'n situatie zitten en dat is in Roemenië wat minder. Daar hebben wij dus graag aan bijgedragen."