Gerritsen in tranen na baaldag

De tranen gingen over de wangen van Annette Gerritsen toen ze de pers te woord stond. "Ik dacht dat het wel de goede kant op ging, maar dit is echt balen." Op de 500 meter werd ze negende en op de kilometer kwam ze niet verder dan een 12de plaats. 

"Ik heb niet de energie om de races aan te vallen. Ik merk dat mijn lichaam het nog niet wil", legde ze uit. Ze wist in de aanloop naar het KPN NK al wel dat ze niet in goede vorm verkeerde, maar wilde daar niet te veel aan denken. "Je wil niet aan je twijfel toegeven. Je hoopt boven jezelf uit te kunnen stijgen."

Gerritsen kampt nog altijd met de naweeën van een virusinfectie. De afgelopen maanden ging de vorm van Gerritsen hierdoor voortdurend op en neer. "Het virus heeft lang door mijn lichaam gezworven. Ik weet niet waarom ik nu steeds een terugslag krijg. Dat is ook voor Jac heel lastig, want mijn lichaam reageert niet zoals het moet."

Ondanks alles blijft de rijdster van Activia strijdbaar. "Ik moet dit nu accepteren, goed herstellen, naar de fysio en een knuffel halen bij mijn ouders", stelde ze toen haar tranen opgedroogd waren. "Ik ga me morgen richten op een World Cup-plek op de 500 meter."