Badr weet niet wat horeca inhoudt

Badr Hari zou maandagmiddag zijn gezien in een restaurant in de Utrechtsestraat in het centrum van de stad. Dit melden verschillende getuigen aan AT5. Hari zou met zijn partner Estelle Cruijff in een restaurant aanwezig zijn geweest.

Dat Hari zich vertoont in een restaurant is opvallend. De vechtsporter werd namelijk onlangs vrijgelaten uit voorarrest, onder meer onder voorwaarde dat Hari zijn gezicht voorlopig niet in horecagelegenheden zou laten zien.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) laat weten op de hoogte te zijn van de melding. 'De uitspraak van vrijdag betekent dat Hari zich niet in horecagelegendheden in Nederland mag begeven', stelt de woordvoerder. 'De zaaksofficier gaat nu kijken of dit een overtreding van de schorsende voorwaarden is en of dit voldoende is om maatregelen te nemen.'

De 27-jarige vechtsporter zat tot afgelopen vrijdag in voorarrest omdat Justitie hem verdenkt van poging tot doodslag. Tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena zou Hari Everink onder meer tegen het hoofd en tegen het lichaam hebben geschopt.

Het Openbaar Ministerie (OM) sprak na zijn vrijlating van 'onbegrijpelijke beslissing' van de rechtbank. Het OM stelde vrijdag al te willen weten wie gaat controleren of Hari zich aan de voorwaarden van zijn vrijlating houdt.

Update 20:12
Badr Hari is maandagavond opnieuw gearresteerd. Dat meldt Pownews. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kon het maandagavond niet direct bevestigen.

Hari zou de voorwaarden van zijn vrijlating hebben geschonden door maandag in een restaurant een broodje te gaan eten.

Update 21.08
Aan RTL Boulevard heeft Hari laten weten dat hem niet bekend was wat de term horecagelegenheden inhoudt. Hari laat weten dat zijn advocaat dinsdag de rechter gaat vragen wat de term precies inhoudt.