Prestatie Zonderland gebeiteld in geheugen

Het olympisch turngoud van Epke Zonderland is de sportprestatie die de Nederlandse bevolking deze zomer het meest is bijgebleven. Bijna een op de drie Nederlanders heeft de prestatie van de Fries het scherpst op het netvlies staan, blijkt uit onderzoek van bureau Marketresponse.

De vroegtijdige uitschakeling van het Nederlands voetbalelftal op het EK is al uit de hoofden verbannen. De dramatische prestaties van Oranje staan bij slechts zeven procent van de Nederlanders in het geheugen gebeiteld, toch nog goed voor een tweede plaats. De gouden hockeydames en de winnende race van zwemster Ranomi Kromowidjojo op de 100 meter vrije slag heugen het Nederlandse volk nog minder, met respectievelijk drie en twee procent.

Sportliefhebbers vielen deze zomer met de neus in de boter met liefst drie grote sportevenementen. De Olympische Spelen waren bij twintig procent van de Nederlanders het populairst. Minder dan tien procent koos het EK voetbal als favoriete sportevenement, gevolgd door de Tour de France met drie procent.

Voor het representatieve onderzoek werden ruim 550 Nederlanders ondervraagd.


Prestatie Zonderland gebeiteld in geheugen (Foto: Novum)