Kim-Lian nu ook serieus

Kim-Lian van der Meij laat dinsdagavond een andere kant van zichzelf zien. De presentatrice, vooral bekend als vrolijke spring-in-'t-veld, presenteert in het kader van TV Lab Het Temmen van de Feeks. Daarin begeleidt ze criminele dames die het willen maken in de theaterwereld. "Ik hoop dat het publiek me zo ook accepteert."

"Ik ben natuurlijk altijd energiek en vrolijk op tv, maar ik heb ook heus een andere kant", vertelt Kim-Lian aan Spits. "Ik kan ook luisteren en serieuze gesprekken voeren, maar die kant heb ik alleen nog nooit op televisie laten zien."

De 31-jarige actrice en presentatrice denkt dat de AVRO om twee redenen voor haar heeft gekozen. "Ten eerste heb ik met mijn musicalervaring natuurlijk een heel duidelijke link met theater. En ten tweede heb ik zelf bij de AVRO aangegeven dat ik mij als presentatrice graag wil ontwikkelen."

Daartoe krijgt Kim-Lian, die vanaf begin dit jaar een van de AVRO-gezichten is, alle kans. "Begin dit jaar zou ik vier programma's maken en dat zijn er nu al zeven." Daarom zegt Van der Meij, die vanaf september het presenteren van Strictly Come Dancing combineert met de musical Shrek, dat ze nog eens goed moet nadenken over volgend jaar. "Want hoe leuk het ook allemaal is, ik wil ook minimaal een paar dagen per week met mijn gezin doorbrengen."