Ajax niet blij met uitspraken van open Overmars

Ajax is niet gecharmeerd van de uitspraken van Marc Overmars in de media over transferzaken. Volgens hoofd communicatie Miel Brinkhuis is de nieuwe directeur voetbalzaken te transparant. Overmars gaf de afgelopen weken tegenover journalisten open en bloot uitleg over de ambities van de Amsterdammers op de transfermarkt.

"Daar ga ik hem zeker op aanspreken", vertelt de zegsman vrijdag. "Marc geeft keurig antwoord op de vragen, maar hij is Go Ahead Eagles gewend. Daar is het allemaal een stuk kleiner."

Overmars verruilde begin juli eerstedivisionist Go Ahead voor Ajax, waar hij als directeur voetbalzaken verantwoordelijk is voor het transferbeleid. Onder zijn leiding werden de Fransman Ilan Boccara en Tobias Sana uit Zweden al vastgelegd. Donderdag liet Overmars weten nog zeker twee spelers te willen halen.

Brinkhuis' reactie volgt op het gerucht dat Ajax zich officieel gemeld heeft voor Oussama Assaidi van sc Heerenveen. De persman wilde zich daar niet over uitlaten en de vraag ook niet doorspelen aan Overmars.